2010. március 24., szerda

A gyáli piac...

Ezt most azért írom ide, hogy mindenki rögtön lássa... Mivel rengetegen keresik a google-ban, hogy a Gyáli piac mikor van nyitva, ezt rögtön ide írom az bejegyzés elejére.

Nyitva: csak vasárnap, reggel 8-tól ameddig az árusok kint vannak... ez kb. 14 órát jelent.



Egy időben viszonylag sűrűn jártunk ide. Mondhatjuk, hogy havonta szétnéztünk a piacon. 
Mostanában én ritkábban megyek, mert már nem vonz valahogy. Most viszont elkísértem az egyik fontost, és, mit mondjak, remekül szórakoztam...

Már a parkolóban ez fogadott:

Hát, ki ne akarna így kolbászt, füstölt sonkát, és hasonlókat vásárolni? (Én mondjuk nem szeretnék, de én egy finnyás liba vagyok, aki azt hiszi, hogy azért mert valami nincs hűtve, az már nem is lehet jó. Illetve, nem szeretem, hogy óriási por kavarog mindenhol a piac körül, még a "hentesrészleg" körül is... Az árak egyébként jók, sőt, olcsók. De én valahogy nem vagyok bizalommal az ilyen helyek iránt. Annyit hallani már dögkútról "vett" húsról, meg ilyen-olyan feketevágásról, hogy én veszem a hentesnél a húst, aztán jól elhiszem, hogy amiből az van, az rendes körülmények között volt tartva, levágva, feldolgozva... Én egy ilyen hülye vagyok, és már az is maradok, ez van... 
Aki viszont nem ilyen kekec liba, mint én, az nagyon jól járhat itt vásárolva, mert az árak viccesen alacsonyak!


Szívfájdító rész jön...
Rengeteg kisállatot adnak-vesznek itt. Láttam itt már birkát, bárányt, macskát, és rengeteg kiskutyát, görényt, és hasonlókat. Gondolom, lassan jön a nyuszi-kiskacsa-csibe időszak...Könyörögve kérek mindenkit, hogy csak akkor vegyen kisállatot húsvétra, ha arról felelősen tud utána is gondoskodni! Köszönöm!
Egyébként, ez a rész csak nekem szívfájdító. Ezt a helyet tető védi, tehát, ha valaki azért jön, hogy kutyát, macskát áruljon, tetővel a feje fölött teheti ezt, ami a piac többi részére nem igazán elmondható.




Jó, és akkor mutatom, hogy mi minden van itt, mi szem-szájnak ingere...

  • szerszámok
  • a tv shopból ismerős termékek negyedáron
  • itt a képen festett tojások
  • húsvéti tojások gyönggyel díszítve...


  • még szerszámok


Ez itt a bejárat, az ott elől a "zöldséges", ahol olyan avokádó volt 350,- Ft-ért, hogy én még életemben nem láttam ekkora darabot! Komolyan, akkora volt, mint az öklöm kétszer...


A cipőosztály. Van itt minden, mint a búcsúban, csak vidámpark nincs...


"Lakberendezés" és "konyhafelszerelési" osztály egyben:


Megint egy mindenes. Itt találtam konyhás cuccokat, és hajgumit is egy helyen!


Konyhafelszerelési részleg egyik asztala... Nem mondom meg, hogy mit vettem, de olyan csodákat találtam, hogy ihaj!


A lakberendezési osztály... Itt kellett újraéleszteni... Én aki tanultam a lakberendezést, bár ez így vicces, mert ha valakinek nincs ízlése, az hiába tanulja ezt a dolgot, de hála az égnek, nekem van, és nem is kicsit jó az ízlésem, hanem nagyon, szóval, én, amikor megláttam ezeket az ízléstelen asztalokat... 
Hát, tényleg majdnem elájultam...


Az ócskás részleg. Nah, itt aztán láttam olyanokat, hogy megint csak azt tudom mondani, hogy nem hiszem el, hogy emberek ilyesmit megvesznek... Pedig sajnos igen. És nem feltétlenül az ízléssel van gond, hanem a szegénységgel... Sajnos, azzal.



Jön a húsvét! 


A bútorosztály:


Jönnek a kedvenceim, a fehérneműk...
  • melltartó hegyekben



  • bugyingó, szintén hegyekben:



Már megint szerszámok...
Láttam csőgörényt is! Felismertem. Sajnos.

16 megjegyzés:

Bianka írta...

Hát ez jó, még nem jártam ezen a piacon, de van egy feelingje
Én sem vennék húst.
Viszont nekem a húsvéti kacsám 8 évet élt és imádta a párizsit, banánt és sajtot. Fél évig házi volt, nézte a TV-t, majd leadtuk vidékre. Szegénynek reumája volt, így szurikat is kapott :))

á la carte kulinaria írta...

Szepyke, gyere majd a veresi piacra : ) az is hasonló : ) elkalauzollak : )

Névtelen írta...

Én soha nem járok piacra, pedig mindig megfogadom. Micsoda hangulat :)))
Az asztal a sassal visz mindent!!!! ;)))))))) De durva...

Azért elárulhatnád milyen kincsekre bukkantál! :)

Raindrop írta...

És hogy jönnek le onnan szépséges kiskutyák? :(

szepyke írta...

Bianka, 8 évet? Komolyan? Az enyéim soha nem érték meg még a tollváltást sem...:(

Á la carte, hasonló? Az anyja, akkor izgalmas hely lehet! Ha megyek, szólok, de mesélj, milyen csodák vannak?:)

Trichterwinde, és akkor a hurka-kolbász-lángos-indiánzenekar sokszöget még nem is mutattam...:))) és a "mobiltelefonos" részleget, meg a másold cd-dvd részleget simán asztalról árulva...:)
Jah, és ok, megmutatom majd!:)

Raindrop, közel nem annyira rettenet, mint ahogy az innen kinéz. Mondjuk, ilyenkor nekem főleg azért facsarodik a szívem, mert mindegyiket fognám és vinném...
Általában szerető gazdik árulják az állatokat, szépen, tiszta körülmények között. Az ott a ketrecek tetején egy kis kékszemű németjuhász volt, aki olyan nyugodtan ült ott, hogy nem sok választott el tőle, hogy megkérdezzem, hogy mennyi, de aztán visszafogtam magam, mert most nem tudnám bevállalni a dolgot.

Bianka írta...

Tényleg :) Még kirándulni is vittük, egy dunai fürdőzés miatt lett reumás. Felvettük a lakásban a szőnyeget, hogy ne szarjon szét mindent. Kádban fürdött nagy is volt a Domestos számlánk :)
Apuék meg véletlenül korházba is kerültek szalmonella gyanúval, mikor meglátta az ügyeletes a kacsát. Fantasztikus fél év volt és utána neki még a vidéki élet örömei. Ott is lakásban (tornácon) élt, nem tudott beilleszkedni a baromfi udvarba

Lukinyuszi írta...

Egy az egyben a pécsi vásár! :) Ugyanez. Szerintem a nagy része szánalmas (mármint a minőségre értem..) Csak a zsibi - a bolhapiac - ér valamit. Persze ott is szelektálni kell, mert vannak jócskán "úristeneztkiveszimegfujj" szintű holmik, de kincsekre is lehet bukkanni, meg minőségi, márkás holmikra fillérekért.
Én szeretem! :) Most hétvégén ki is nézek azt hiszem, kedvet kaptam :D

Ildinyó írta...

Üdv Kolléganő! Nem is tudtam, hogy te is. Én is lakberendező (is) vagyok. : ))

szepyke írta...

Bianka, hát, ez haláli!:)A feltörekvő kacsa, az emberek közé vágyik!:)))

Lukinyuszi, hát a minőség tényleg szánalmas, mondjuk ez az árából is kiderül... És a származását tekintve is vannak kétségeim...

Ildinyó, igen, én is, de csak magamnak, mert nem bírom, ha másnak nem tetszik, ami nekem, és a béna ízlésű embereket sem bírom!:)))) Gondolom, neked is neked van a legjobb ízlésed, ahogy nekem...:))))

öcsike írta...

kész csoda hogy nem vertek meg az árusok amennyit fotóztál...
én a helyükben biztos neked estem volna azzal a merülő szivattyúval és egy horonymaróval! :)

szepyke írta...

köszi öcsi!:))

öcsike írta...

cöh! ugyan...

szepyke írta...

tényleg rendes vagy! Sőőőőőt!:)

szepyke írta...

Jut eszembe, öcsi! Horony mivel?
Te honnan értesz ilyesmihez? És különben is, nincs dolgod a weboldalon? He?:)

Névtelen írta...

szepsegtar.blogspot.com fantasztikus. Itt gyakran minden szükséges információ a javaslatokat az ujjaim. Köszönöm, és fenntartják a kiváló munkát!

Grizeldisz írta...

Valaki elárulná a piac pontos címét? előre is köszönöm..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...